Skip to content Skip to footer
0 items - €0,00 0

FAQ

Winkelwagen 0 items - €0,00 0

Iedereen die minimaal 18 jaar is kan deelnemen aan de activiteiten welke ingericht worden door Lietbeca Whisky Club.

Lietbeca Whisky Club is open voor iedereen, zowel voor iemand die pas de whiskywereld ontdekt als voor oude rotten in het vak. Er is zeker geen voorkennis nodig om te kunnen deelnemen aan onze tastings. Gaandeweg door aan tastings deel te nemen zal u meer en meer kennis en ervaring opdoen. Zit u met een vraag tijdens een tasting, … stel ze gerust want u zit mogelijk niet alleen met die vraag. Wie weet durven andere aanwezigen ze gewoonweg niet stellen.

Vanaf het ogenblijk dat de inschrijving voor een tasting, masterclass, … mogelijk is kan u bij de uitgebreide omschrijving van het evenement klikken op de knop “inschrijven”. Pas wanneer de betaling voldaan is, is de inschrijving definitief. U ontvangt hiervan ook meldingen via e-mail.

Al onze evenementen gaan door in Thé Ritz, Kerstraat 42 te 9280 Lebbeke.

Iedereen kan lid worden van Lietbeca Whisky Club, de enige 2 vereisten zijn dat je minimaal 18 jaar bent en het jaarlijks lidgeld hebt betaald.

Het Lietbeca-lidgeld bedraagt 40 euro per jaar per persoon. Door betaling van je lidgeld word je vast lid gedurende 1 jaar en ben je als eerste op de hoogte van iedere Lietbeca-tasting. Hierdoor heb je dan ook jaarlijks voorrang bij de inschrijving voor de 6 vaste tastings, eventuele masterclasses en alsook bij de tastings waarbij het aantal deelnemers beperkt is. Het lidmaatschap is steeds geldig voor 1 jaar van 1 januari tot en met 31 december van datzelfde jaar. Als vast lid betaalt u dan ook €30 ipv €40 voor de 6 vaste tastings per jaar.

De prijs per tasting hangt uiteraard af van de prijs van de whisky en het aantal aanwezigen. We gaan steeds uit van 35 aanwezigen: 1 spreker + 34 leden. Door de variatie in prijs van de aangeboden flessen kan de prijs voor de tasting telkens verschillend zijn. Normaal bedraagt dit minimaal 30 euro (uitzonderlijk kan deze afwijken) voor vaste leden en 40 euro voor occasionele en niet-leden. Deze prijzen trachten we aan te houden voor de jaarlijks 6 vaste tastings. De uitzondering hierop zijn de masterclasses, workshops en speciale tastings waarbij de aangepaste prijs op voorhand aangekondigd zal worden. Voor aankomst dien je je tastingsgeld betaald te hebben. De tastings zullen telkens stipt op het vooropgestelde aanvangsuur starten.

Waarom duurt een tasting 3u en niet bevoorbeeld 2u? We dragen het motto “Rijden en drinken gaan niet samen” hoog in het vaandel. Tijdens een whisky tasting worden normaal ca. 6 a 7 whisky’s geproefd (2cl per dram), wanneer dit over een tijdspanne van van 3u gedronken wordt is de kans dat u hierdoor positief blaast zo goed als nihil.

Tijdens een tasting is het toegestaan om sampleflesjes af te vullen van je eigen dram (om nog veilig naar huis te rijden). Flesjes afvullen voor afwezigen wordt niet gedaan, omdat we hierdoor diverse problemen creëren. We zijn een whisky club die mensen wil samenbrengen en zijn geen postorderbedrijf van whiskysamples. Bovendien willen we de occasionele leden een plaats kunnen bieden bij afwezigheid van vaste leden. We stellen het live aanwezig zijn op de tastings dan ook steeds voorop omdat hierdoor de beleving, kennisverwerving en opgedane ervaring een pak groter is.